top of page
Bøker

Her kan du lese omtale av bøker vi anbefaler. De fleste fås kjøpt på kursene våre.

16-12-08-talefot-bok_2.jpg
bok-valpenflytterhjemmefra.jpg
bok-valpesosialisering2.jpg
1410176738_1.jpg
bok-draribandet.jpg
bok-lekmedmeg2.jpg
bok-nesearbeid2.jpg
17-05-07-dominansforside-290.jpg
bok-ikkeskythunden.jpg

På talefot med hunden - 25 år med de dempende signalene

av Turid Rugaas

I denne boka lærer du om de forskjellige dempende signalene. Du lærer å observere hunden bedre. Du lærer å forstå hva hunden prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden". Hundens dempende signaler er et utrolig fasinerende tema av flere grunner: Hunder bruker disse signalene "hele tiden". De fleste hundeeiere legger sjelden merke til disse signalene - eller misforstår hva hunden prøver å fortelle. Hundeeiere kan lære å bruke dempende signaler selv for å kommunisere bedre med hunden sin. Dette er jubileumsutgaven av boka som har vært en bestselger i Norge og andre land. Det er en bok som burde vært obligatorisk for alle hundeeiere!

Vi selger selvsagt denne boka på våre kurs.


 

Valpen flytter hjemmefra
av Linn Palm

Når du har bestemt deg for at du ønsker å dele livet ditt med en hund er det mye å tenke på og enda mer å lære, for at livet deres sammen skal bli godt og harmonisk. Utgangspunktet i denne boken er at valpen flytter fra oppdretter og til nytt hjem, men mye vil være aktuelt uansett hundens alder. Du vil finne informasjon om viktige emner, som er nyttige å vite en del om når du skal oppdra og leve med hunden din. Alt fra vanlig stell og klipping av klør, stress og rotrening, til miljøtrening og fryktperioder. Noe har du kanskje hørt om før og andre emner er nye. Uansett hva slags utgangspunkt du har, om du har hatt hund før eller om dette er din første hund, så vil du ha nytte og glede av det som står her og det vil hjelpe deg og hunden din til et enda bedre liv sammen. Linn Palm er utdannet internasjonal hundetrener med vekt på læringsmetoder, hundespråk og atferd.

Vi selger denne boka på våre kurs. 

Valpesosialisering
av Gry Løberg

Valpens tidlige erfaringer påvirker i høy grad hvordan hunden vil bli som voksen hund. Valper som ikke får tilstrekkelig miljøtrening og sosial trening i ung alder, vil ofte få problemer senere i livet. På den annen side kan hundeeiere få en hund som er svært stabil og velfungerende resten av livet ved å legge ned litt arbeid de første månedene av valpetiden. Denne boka er et utmerket hjelpemiddel for oppdrettere, valpekjøpere og instruktører og viser hvordan man kan tilrettelegge treningen slik at valpen skal få et best mulig utgangspunkt. Det er veldig få i Norge som har høyere akademisk utdannelse innen atferdsproblemer hos dyr, og Gry Løberg er en av disse. Hun er utdannet agronom, hun er Høgskolekandidat i Husdyrfag og har Master i Companion Animal Behaviour Counselling fra Universitetet i Southampton 

Bjeffing - språket som høres
av Turid Rugaas

Med denne boken om bjeffing gir Turid Rugaas oss på nytt innblikk i den fantastiske hundeverden, og åpner øynene våre på ny. Hva er egentlig bjeffing? Hva kan vi gjøre med det? Hva bør vi ikke gjøre? Våre overreaksjoner skjer fordi vi ikke forstår hva bjeffingen kommer av, og på grunn av manglende kunnskaper. Les boken og få en dypere forståelse, bredere kunnskap og større respekt for hundens lydspråk.

Vi selger denne boka på våre kurs.


 

Hva gjør jeg når hunden drar i båndet?
av Turid Rugaas

En hund som drar i båndet er kanskje det vanligste problemet hundeeiere sliter med. I denne boken beskriver Turid Rugaas hvordan du både kan forebygge og løse dette problemet. Med illustrative fargebilder og enkle skritt-for-skritt treningsplaner viser hun hvordan du på en positiv måte kan lære hunden å gå pent i bånd, en gang for alle.

Vi selger denne boka på våre kurs.


 

Lek med meg! - aktivitetshåndbok for hund og menneske
av Christina Sondermann

Lek er et viktig bidrag for at våre firbeinte venner skal få en lykkelig hverdag. Boka beskriver aktiviteter som er lette å få til både for menneske og hund. De kan bli en del av hverdagen uten at man må sette av ekstra tid til trening eller kjøpe kostbart utstyr. Hele familien, både to- og firebeinte, kan være med, uavhengig av alder, fysikk eller forkunnskaper. Med gjenstander som finnes i de fleste hjem og uten spesielle forkunnskaper, kan alle som har hund få til mange spennende leker sammen med den - uansett om det er ung eller gammel. Christina Sondermann har i mange år arbeidet med treningsmetoder som er hundevennlige og fri for stress, for å skape harmoniske bånd mellom hund og menneske. Lek med meg! er en internasjonal bestselger som er utgitt på flere språk.

Vi selger denne boka på våre kurs.


 

Nesearbeid for hund - skritt for skritt fra godbit til sporsøk
av Anne Lill Kvam

Er du nysgjerrig på hundens luktesans? Hvordan hunden kan finne nøklene dine på stranda, kjæresten din som har gjemt seg i skogen og lokalisere jordskjelvofre under lag på lag med materialer? Lurer du på hvordan du kan stimulere hunden din best mulig, bedre samarbeidet mellom dere og ikke minst hvordan dere kan ha det utrolig moro sammen? "Nesearbeid for hund" besvarer disse spørsmålene og enda noen flere. Boka tar deg med inn i en verden av lukter. Hunder har utallige måter å bruke luktesansen sin på i menneskets tjeneste - bli kjent med hvordan også din hund kan bruke denne evnen til å følge sporet av minstemann, plukke ut akkurat dine nøkler i en stor nøkkelhaug eller hvorfor ikke la hunden jobbe for maten ved å lukte seg frem til den? Boka tar deg skrittvis fra de enkleste oppgavene til mer avanserte øvelser. "Nesearbeid for hund" gir deg muligheten til å bruke hundens nese til glede for deg - og ikke minst hunden. Anne Lill Kvam er en aktiv kursholder i søk og andre aktiviteter for hunder og eierne deres - verden rundt. Hun har erfaring fra Norske redningshunder og har også drevet med minesøk i Angola. Hun har samarbeidet med Turid Rugaas på prosjekter i mange land.

Vi selger denne boka på våre kurs


 

Dominans og lederskap - sant og usant
av Barry Eaton

I mange år har hundeeiere blitt oppdratt til å tro at "lederskap" er løsningen på alle hundeproblemer. Men er hunden virkelig ute etter å bli sjefen i familien? Har den virkelig en slik iboende trang til å "klatre på rangstigen" og dominere eieren sin? Hvor gyldige er sammenligninger mellom ulver og hunder? Er egentlig hunden et flokkdyr i det hele tatt? Og hva er alternativet til lederskapstankegangen?

Vi selger denne lille boka på våre kurs


 

Ikke skyt hunden!
av Karen Pryor

"Don`t shoot the Dog", som den heter på originalspråket, regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Dette er mer enn en hundebok. "Ikke skyt hunden" handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder både for hunder, katter, blekkspruter, delfiner og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.

bottom of page