top of page
Utstyr

Her kan du lese litt om utstyr vi anbefaler, og som du får kjøpt på kursene våre.

leiebandsacre.jpg
sele happydog.jpg
sele huken.jpg
davinanhs01.jpg
treningsgodbiter2.jpg

Leiebånd


Lengden på leiebånd til turbruk bør være minimum 3 meter. Ved valg av leiebånd, må det tenkes både sikkerhet og at det skal egne seg til ditt bruk. Leiebåndet må være så sterkt at det tåler rykk. Har du en sterk hund så bør det være minst 2 cm. bredt. Tenk på at det skal være godt for deg å holde i. Brede kanalbånd eller lærbånd av god kvalitet er alltid behagelige uansett om det er tørt eller vått. Tenk også på at kvaliteten på kroken skal være god. Erfaringer viser at BGB-kroken er den sikreste. Velg et enkelt leiebånd uten ekstra ringer og spenner. Alt dill dall svekker båndets styrke og brukervennlighet.

Vi selger kanalbånd i breddene 19 mm og 24 mm på våre kurs. Lengden er 3 meter. Vi kan også skaffe 5 meter. Båndene er med refleks og kommer i fargene svart, rød eller blå.

 

Sele

Vi anbefaler helt klart at man bruker sele på hunden i stedet for halsbånd. Det er mer naturlig og behagelig for hunden, noe som reduserer stress og trekking i båndet. Man unngår også skader på hals og nakke, som et halsbånd kan gi. Selen skal være myk og god og bør derfor være polstret. Selen skal ikke være for stor eller for liten, men må passe akkurat slik at den ikke gnager og gjør vondt. Det er også veldig viktig at den er konstruert slik at den ikke hindrer hundens naturlige bevegelser. Loddrett stolpe i brystet (Y-sele) er å foretrekke til de fleste hunder. Det bør også være et kryss/felt mellom manken og der hvor leiebåndet blir festet på ryggen for at belastningen på kroppen skal fordeles riktig.

Vi selger polstrede halvnome seler fra Huken på våre kurs i mange forskjellige størrelser. Egen serie for små hunder/valper. Selene er med refleks og i fargene svart, rød, blå. Vi har også regulerbare HappyDog seler i fargene svart, rød, blå og med refleks


 

 

 

 

 

 

Halsbånd


Dersom du av en eller annen grunn må bruke halsbånd på hunden, så skal det være mykt, gjerne polstret. Bredden på halsbåndet skal være tilpasset hundens størrelse, det må ikke være for tynt/smalt. Det kan være et vanlig lærhalsbånd som spennes, et med hurtiglås eller et nomehalsbånd i riktig størrelse. Halsbånd med helstrup eller kjetting påfører alltid hunden smerte og skal IKKE brukes. Det er viktig å være klar over at et halsbånd, uansett hvor godt det er, kan påføre hunden skader og smerter i hals, nakke og rygg.

Vi selger nomehalsbånd i ulike størrelser og bredder på våre kurs. Halsbåndene har refleks og er i fargene svart, rød, blå.

 

Treningsgodbiter

Godbiter er naturlig belønning og motivasjon for hunden. Godbitene bør være små og helst myke slik at hunden lett svelger, og raskt kan fortsette treningen.

Vi selger Essential Motivation Delights på våre kurs. Det er treningsgodbiter på ca. 2 cm. som er lette å dele opp hvis du ønsker enda mindre biter. De kleber ikke og smuldrer ikke i lommen. Godbitene er i pakninger på 500 gr.

bottom of page